Sitemap | Avanceret søgning |

På vej til Afrika

Voldgraven mellem Fort Europas rigdom og Afrikas elendighed. Et sted nede i strømhvirvlerne, hvor fattige afrikanere nat efter nat sætter livet på spil for at sejle illegalt til Spanien ovre på styrbord side, blandes Atlanterhavets og Middelhavets vand med samme kraft, som forskellige kulturer hvirvles sammen oppe på den en gang så norske færges dæk.

Publiceret 05-09-1998

Gibraltar-strædet, fredag den 4.september klokken 23.36

Den rettroende muslimske mor vender sky sit tilslørede ansigt bort, når et mandligt blik strejfer den smalle åbning ind til hendes brune øjne. Men hendes lige så islamisk klædte mand vender med utilsløret interesse blikket fra Gilbraltar-klippens rundinger mod en ung, solbrændt kvindes imponerende forbjerge, kun holdt på plads af en minimal bikini. Med en energi så de bølger i takt med hver sit verdenshav, farer den solbrændte rundt for at få at vide, hvor præcis vi passerer linien, som skiller de to vande.

Selv de mest erfarne passagerer på ruten kan ikke give hende svaret. De trænges for at nå frem til paskontrollen, der arbejder ved et bord i cafeteriet, så stemplerne er i orden, når hans arbejde bliver kontrolleret af paskontrollen på kajen i Tanger.

Landefakta
Spanien
Vidste du, at hovedstaden hedder Madrid, at arealet er 505.957 km², og at befolkningen er på 44 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Spanien

Klassetrin
7.-10. klasse