Sitemap | Avanceret søgning |

Blandt verdens rigeste

En ting var bemærkelsesværdigt ved badebyen Marbella: Vores fire-hjulstrækker - Rovdyret - vakte skuffende ringe opsigt blandt de mange Rolls Royce'er mm.

Publiceret 01-09-1998

GIBRALTAR, TIRSDAG kl. 20.00

 Til gengæld blev der gloet lidt efter Explorer-holdet: 16 dage med bare tre plasticposer og en computer som personlig bagage sætter spor, som pludselig er åbentlyse, når man færdes blandt Europas rigeste og mest snobbede.

Vi kørte fra Marbella vestpå, uden egentligt mål, men inderst inde anede vi det: Vi måtte til Gibraltar, Europas endestation - og dermed et symbol på, at vores rejse snart er slut.

I køen ved grænsebommen til den lille, britiske koloni dukkede pludselig en ung mand op, satte et mærke på forruden og krævede 2,000 pesetas - rundt regnet en hundredekroneseddel - i bompenge. Da vi vægrede os hev han et ID- kort op, stemplet »Repræsentant for Indenrigsministeriet.« Det var, selvfølgelig, en platugle - en af mange i terrænet.

En anden lokal dyreart mødte vi oppe på Gibraltar-klippen: De berømte aber, tykke, fede og dovne af at blive fodret dagen lang. Heller ikke de var synderligt interesserede i Rovdyret, men de ville frygtelig gerne fotograferes, og det blev de så.

I aftensolen, endda


Abe i aftensolen
Foto: Jesper Voldgaard

Landefakta
Spanien
Vidste du, at hovedstaden hedder Madrid, at arealet er 505.957 km², og at befolkningen er på 44 millioner mennesker?
Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Spanien

Klassetrin
7.-10. klasse