Sitemap | Avanceret søgning |

Brug af højdemåleren på vejen mod Tjekkiet

På vej gennem det sydlige Polen bliver vi ringet op af en lokalradio-station i Århus.

Publiceret 25-08-1998

JELENIA GORA, TIRSDAG 25.08, KL. 20.30

Radio-folkene er meget opsat på at få vores kommentar til en henvendelse, de har fået, fra en polak bosiddende i Danmark. Han er sur over, at Jyllands-Postens Explorer-hold har udnævnt Lodz til at være den grimmeste by i Europa.

Hans pointe er, at byen har flere andre gode sider. Han har givet ret. Omvendt er der muligvis en grund til, at manden ikke bor der mere.

Vi kører gennem det smukke landskab i det sydlige Polen, mod den tjekkiske grænse og Prag. Denne del af landet er helt anderledes end den nordlige, med bløde bakker og større, formentlig mere velhavende, gårde. Det hjælper naturligvis også, at regnen er hørt op, og vi kører i den smukkeste solnedgang.

Vi gør holdt i Jelenia Gora for at få en sidste kop polsk kaffe inden grænsen. Men da den gennemsnitlige promille på cafeen, vi har valgt, synes at ligge et sted mellem bevidstløs og skindød, fortrækker vi igen for at køre videre - ud i natten og op i bjergene.

Vi har snart kørt 2000 kilometer, siden vi forlod Viby J. - og Explorerens indbyggede højdemåler viser, at vi kort inden grænsen befinder os næsten 1200 meter over havets overflade.

Landeportræt
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Polen

Klassetrin
7.-10. klasse