Sitemap | Avanceret søgning |

Kurhotel, mobiltelefoner og sommer

Gæster på et kurhotel bryder sig overhovedet ikke om, at man taler i mobiltelefon under morgenmaden.

Publiceret 21-08-1998

BERLIN, TYSKLAND

To minutters samtale til Viby udløser en ualmindelig kraftig banken i bordet og en bestemt ordre til tjeneren om »venligst at vise den telefonerende Herre udenfor!!»

Men nu, når sommeren rigtig er over os (29 grader i skyggen og klar blå himmel), skal der mere end fem sure kurgæster til at slå os ud.

Vi forlader det ualmindeligt rolige Hotel am See og fortsætter mod Berlin: Byen hvor intet er, som det plejer.

Heller ikke gadenavnene - desværre. Vi er efterhånden helt rutinerede i at spørge om vej på formfuldendt tysk. Men ikke alle berlinerne ved, hvor Premnitzer Strasse ligger. »Så køb dog et kort,« lyder det praktiske svar fra en medtrafikant.

(Det har vi faktisk allerede gjort, men det er så indviklet at folde både ud og ikke mindst sammen, at det alt andet lige er lettere at spørge om vej en 10-12 gange).

Trods besværet lykkes det os at finde vej til dagens aftaler ved at forcere adskillige byggepladser i Berlin. Igen må vi tillade os at rose Explorerens uovertrufne off road egenskaber.

Landefakta
Tyskland
Vidste du at landets hovedstad hedder Berlin og at landet ligger i centraleuropa med grænser til Østersøen og Nordsøen, mellem Holland og Polen, syd for Danmark?
Hvis du vil vide mere

Stednavne
Tyskland

Klassetrin
7.-10. klasse