Sitemap | Avanceret søgning |

Patriarkalsk eller matriarkalsk

Læs artiklen Manden med 15 koner. Læs temaartiklen Kvinder og etniske grupper: Kvinder i midten af Mozambique har magt  og orienter dig om kvinders rettigheder på internettet.
I den nordlige del af Malawi er familiestrukturen patriarkalsk, i syd er familiestrukturen derimod matriarkalsk.

Opgave

Undersøg, hvad forskellene på patriarkalske og matriarkalske samfund er. Diskutér, hvilke konsekvenser det ville have for de afrikanske kvinder, deres familier og det land, de lever i, hvis de fik samme rettigheder som mænd. Drag gerne paralleller til kvinders forhold og rettigheder i Danmark.

Links

Human Rights Watch (Engelsk)
Human Rights Watch er en uafhængig selvejende institution, der har til formål at undersøge, hvorvidt menneskerettigheder bliver overholdt, støtte ofre og aktivister, der kæmper for menneskerettigheder over hele verden - og informere verdenssamfundet om krænkelser af menneskerettigheder. Her kan man finde oplysninger om problemer med menneskerettigheder i alle lande.

Temaartikler

Kvinder og etniske grupper: Kvinder i midten af Mozambique har magt
I den centrale del af Mozambique regerer kvinderne, mens mændene har kontrollen i nord og syd. Mozambique består nemlig af forskellige etniske grupper, og alt afhængig af hvilken gruppe ens forældre tilhører, har man en forskellig opfattelse af kønsrollerne i familien.

Artikel
13-09-2003
Manden med 15 koner
Flerkoneri er stadig udbredt i Malawi, hvor ældre mænd køber hustruer i teenage-alderen. Men 69-årige Amon Mwakisulu er selv efter lokal standard ekstrem.