Sitemap | Avanceret søgning |

Ligestilling

Læs artiklen Den ubrugte jords land. Zambianske kvinder står for 70 procent af zambianernes husholdningsproduktion, men alligevel har kvinderne ikke ret til at eje jord på lige fod med mændene.

Opgave

Beskriv, hvad man fra dansk og international side prøver at gøre for kvinder i ulandene, herunder også Zambia. Du kan finde mere information om kivnders rettigheder på internettet.

Links

Human Rights Watch (Engelsk)
Human Rights Watch er en uafhængig selvejende institution, der har til formål at undersøge, hvorvidt menneskerettigheder bliver overholdt, støtte ofre og aktivister, der kæmper for menneskerettigheder over hele verden - og informere verdenssamfundet om krænkelser af menneskerettigheder. Her kan man finde oplysninger om problemer med menneskerettigheder i alle lande.

Udenrigsministeriets udviklingspolitik (Dansk)
Informationer om Danidas arbejde, dansk udviklingsbistand, samarbejdslande, strategier og temaer. Derudover bl.a. relevante artikler om dansk udviklingspolitik.

Artikel
08-09-2003
Den ubrugte jords land
Zambia har kronisk mangel på mad, selv om landet kunne brødføde hele det sydlige Afrika, hvis jorden blev ordentligt udnyttet. Landbruget er på stenalderniveau. I Kawambwa forsøger regionens første landbrugsorganisation at finde fodfæste, men den savner opbakning fra regeringen.