Sitemap | Avanceret søgning |

Sammenlign heksekunst

Læs artiklen Åben linie til ånderne og temaartiklen Sundhed: Heksedoktoren klarer alt. I Danmark, og i mange andre lande i Europa, brændte man i middelalderen mænd og kvinder levende på bålet, der blev anklaget for at være hekse eller troldkarle, fordi de kunne helbrede andre. Man mente, de stod i ledtog med Djævlen og var til fare for deres omgivelser. I Zambia findes der i dag heksedoktorer/medicinmænd, der helbreder folk.

Opgave

Vurder med udgangspunkt i de to ovennævnte artikler, hvordan man i Zambia opfatter de zambiske heksedoktorer/medicinmænd i forhold til, hvordan man behandlede danske hekse/troldkarle i middelalderen.

Temaartikler

Sundhed: Heksedoktoren klarer alt
Foran et hus i byen Garden Compound i Zambia kan man finde heksedoktoren Kalande. Skiltet ved siden af huset er ingenlunde beskedent: Heksedoktoren kan kurere alt fra onde ånder over AIDS til malaria, står der højt og tydeligt.

Artikel
06-09-2003
Åben linie til ånderne
I Zambia er heksedoktoren den foretrukne læge, mest fordi han er der i modsætning til konventionelle læger, som kun få zambiere har adgang til. Mange heksedoktorer mener, at de kan kurere Zambias største dræber; HIV/AIDS.
Hvis du vil vide mere