Sitemap | Avanceret søgning |

Links

Africa Renewal Online (Engelsk)
Elektronisk version af FN tidsskriftet Africa Renewal. Numre tilbage fra 1996. Med mulighed for søgning på tværs og indgang ved hjælp af indeks.

Afrika på nettet (Engelsk)
Omfattende og dagligt opdateret hjemmeside med afrikanske nyheder. Inddelt både efter geografi og emner. Den særlige sektion for børn indeholder bl.a. en oversigt over afrikanske skoler med egen hjemmeside og en lærerig quiz.

Afrika syd for Sahara (Engelsk)
Portal med udvalgte hjemmesider fra Afrika syd for Sahara. Emneoversigten giver et fint overblik over hjemmesider bl.a. inden for så forskellige kategorier som film, sport, sundhed, menneskerettigheder, historie og musik.

Afrikansk kogebog (Engelsk)
Med opskrifter på mad fra hele Afrika. Prøv f.eks. Dongo-Dongo eller kardemomme-te. Under menupunktet Other Foods & Recipes kan man bl.a. læse, hvordan elefantsuppe, røget slange og forskellige insekter tilberedes.

Afrikansk musik leksikon (Engelsk)
Leksikon over afrikanske solister og musikere med mindre biografier. Der er søgefunktion, navnene er listede alfabetisk og efter lande. Desuden er der bibliografi, begrebsordbog og linksamling.

Afrikas historie (Engelsk)
Meget velstruktureret hjemmeside om Afrikas historie fra engelske BBC. Indholdet er opdelt i 14 emner, der spænder fra traditionelle religioner over slaveri til uafhængigheden. Hvert emne har en række faste elementer, bl.a. en tidslinje samt henvisninger til yderligere litteratur og links til hjemmesider om det pågældende emne. Endvidere findes der både lyd og tv-klip.

Alt fra afrikanske aviser (Engelsk)
Her samles nyheder fra afrikanske aviser. Vælg enten et land eller et emne og læs de dagsaktuelle historier.

BBC News landeprofiler (Engelsk)
BBC News har en omfattende hjemmeside med bl.a. profiler af og nyheder fra alle verdens lande. Landeprofilerne har kort, tidslinier over landets historie samt video og lydklip med bl.a. nationalmelodierne.

Danida (Dansk)
Hjemmeside for Udenrigsministeriets bistandssamarbejde, Danida. Indeholder alle oplysninger om Danmarks officielle hjælp til ulandene.

Forældreløse børn i Malawi (Engelsk)
Artikel fra FN tidsskriftet Africa Recovery om forældreløse brøn i Malawi. AIDS er årsagen til langt de fleste dødsfald blandt forældre, derfor handler det også om oplysning om sygdommen og om at få stoppet udbredelsen.

House of Prince (Dansk)
Information om bl.a cigarettens historie og cigaretproduktion.

Human Rights Watch (Engelsk)
Human Rights Watch er en uafhængig selvejende institution, der har til formål at undersøge, hvorvidt menneskerettigheder bliver overholdt, støtte ofre og aktivister, der kæmper for menneskerettigheder over hele verden - og informere verdenssamfundet om krænkelser af menneskerettigheder. Her kan man finde oplysninger om problemer med menneskerettigheder i alle lande.

Kortmaskine fra National Geographic (Engelsk)
Hjemmeside fra tidsskriftet National Geographic. Her kan man lave sit eget kort med bl.a. historiske, meteorologiske og geografiske indikatorer. Det er muligt at søge på bynavne over hele verden og få vist et kortudsnit.

Musik fra Malawi (Engelsk)
BBC's World Service har samlet et tema om afrikansk musik, og man kan både læse om og høre afrikansk musik fra en række afrikanske lande.

Nationalmuseet om Congo (Dansk)
Etnografisk samling på Nationalmuseet arbejder med et større Congoprojekt. Hjemmesiden fungere som en portal med bla. artikelsamlinger, fotoarkiv og linkssamlinger.

Netdoktor om malaria (Dansk)
På Netdoktor kan man læse om en lang række sygdomme, symptomer og behandling. Desuden masser af information om sund livsstil.

Religionsguiden (Dansk)
Religionsguiden On-Line er en redigeret version "Religionsguiden - en vejviser til flygtninges og indvandreres religioner i Danmark", red. af Tim Jensen og udgivet af Dansk Flygtningehjælp første gang i 1994. Her kan man søge oplysninger om bl.a. buddhismen, hinduismen og islam. Tim Jensen er mag.art ved Syddansk Universitet.

Sangtekster (Engelsk)
Tekster til en lang række ældre og aktuelle sange af kendte kunstnere.

Udenrigsministeriets udviklingspolitik (Dansk)
Informationer om Danidas arbejde, dansk udviklingsbistand, samarbejdslande, strategier og temaer. Derudover bl.a. relevante artikler om dansk udviklingspolitik.

Udviklingstal (Dansk)
Opdaterede tabeller og figurer giver dig information om udviklingsniveauer og udviklingstendenser i det globale samfund. Fokus ligger på oplysninger om udviklingslandene og forholdet mellem i-lande og u-lande, herunder globalisering og udviklingsbistand.

UNICEF's børnearbejde (Dansk)
UNICEF's hjemmeside om børnearbejde i hele verden.
Med beskrivelser af de forskellige typer af børnearbejde og udbredelsen af det. Organisationen anslår, at hvert tredje barn i Afrika arbejder.

u-web.dk (Dansk)
Danidas hjemmeside for børn og unge om u-lande. I Afrika er der ni lande, som Udenrigsministeriet arbejder tæt sammen med - de såkaldte programsamarbejdslande. Bl.a. Zambia og Mozambique, som besøges på denne ekspedition.

Vaccination (Dansk)
Oplysninger om udlandsvaccinationer, sygdomme og sygdomsråd.

Verdenshandelsorganisationen WTO (Engelsk)
Hjemmesiden fortæller om WTO´s arbejde og beslutningsprocessen. Indeholder endvidere hvad der ifølge WTO bør ses som de 10 største fordele ved organisationen samt de 10 hyppigste misforståelser.

Washingtonpost.com om Congo (Engelsk)
En fin præsentation i lyd og billeder om Congo. Kronologisk gennemgang inddelt i ni kapitler, fra kolonitidens begyndelse til fredsstyrkernes ankomst. Opdateres dagligt med de seneste artikler om konflikten. Der kræves en meget kort registrering for at få adgang til artiklerne, men det er gratis at læse dem.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her