Sitemap | Avanceret søgning |

Landeportrætter

DR Congo

Krig, korruption og store rigdomme
Måske er Congo bare for stort. Måske er det, fordi det ikke er nemt at udpege de gode og de onde. Måske er det, fordi verden er optaget af andre konflikter og generelt bare er træt af at høre om Afrika.

Malawi

Afrikas varme hjerte
Da godt 600.000 flygtninge fra borgerkrigen i Mozambique strømmede ind i Malawi i første halvdel af 1980'erne, var det ikke noget, resten af verden hørte ret meget om. Måske fordi det gik så smertefrit.

Mozambique

Fra krig til kunst
Hver gang Rachel finder nogle våben, bliver de givet til en gruppe kunstnere, der fremstiller imponerende skulpturer af fladtrykte pistoler og rifler. Rachel er ikke navnet på en kvindelig detektiv med fornemmelse for metal, men på et samarbejde mellem politistyrker fra Mozambique og Sydafrika.

Zambia

Med livrem og landcruisere
I mange afrikanske lande bliver de kaldt wabenzi: Magtens mænd og kvinder, der ikke kan fungere uden at køre rundt i store Mercedes Benz-biler. Man siger, at det at blive minister ikke nødvendigvis er det samme som at få et ansvar - men det er det samme som at få en Mercedes.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her