Sitemap | Avanceret søgning |

Deltagere

Viggo Lepoutre Ravn
Journalist, 26 år
Viggo er ekspeditionsleder og journalist på Jyllands-Posten. Han er debutant i JP Explorer sammenhæng og novice på Afrika-området, men til gengæld en rejsevant herre i Nord- og Sydamerika samt Asien. Han er sønderjyde med hollandsk blod i årerne, har en bachelor i spansk og drømmer om at arbejde som korrespondent i Madrid eller Mexico City.
Mik Eskestad
Fotograf, 55 år
Mik er fotograf og erfaren i JP Explorer sammenhæng. Mik var med på Himalaya-turen i år 2000, i Guatemala i 2001, på ekspeditionen til Mekong i 2002, og han deltog på en af de mest krævende strækninger gennem det sydlige Afrika på 500-dages turen verden rundt. Mik er et teknisk geni, der ikke er bleg for at lodde i en computer med et søm.
Peter Wath
45 år
Peter, journalist og tv-fotograf, fra DRs provinsafdeling, hvor han har produceret populære DR-derude programmer fra eksotiske rejsemål som Grønland, Det Røde Hav og en berømt have i Ry. Peter har været med på fem ekspeditioner, nemlig vandreturen i Himalaya, sejlturen ad Mississippi, jungleturen i Guatemala, togturen gennem Sibirien og rejsen langs Mekong.
Christine Drud
24 år
Christine er nyuddannet journalist. Hun har tidligere beskæftiget sig med udviklingsemner og har i kraft af sit arbejde og uddannelse besøgt lande som Albanien, Serbien og Montenegro, Burma og Laos. På ekspeditionen er det Christines opgave at skrive artikler i ungdomshøjde til 18gradersyd.dk.
Kim Vandbæk
35 år
Kim er gift med Dorte og far til Jakob og Pernille. Ansat hos Kjær & Kjær A/S i Svendborg, hvor han som salgsdirektør varetager salg af køretøjer til internationale nød- og udviklingsorganisationer. Rejser meget og har i en årrække boet i Afrika under udstationering for Kjær & Kjær A/S, senest 4 år i Mozambique. På Explorer er Kim chauffør.
Brian Mc Donald
44 år
Gift med Joclyn og har 2 børn, Brittany på 9 og Caitlin for 6 år. Brian er sydafrikaner og har gennem de seneste fem år arbejdet i stribe afrikanske lande: Zambia, Zimbabwe, Tanzania, Senegal, Congo, Seycellerne, Mauritius og Mozambique. Han arbejder i Mozambique for Franki Africa (construction company) og er manager for Mozambique. På Explorer er han chauffør.
Perry de Jager
36 år
Gift med Kirsten far til Marieka på 3 år. Perry er New Zealænder og har arbejdet i følgende afrikanske lande: Zimbabwe, Zambia, Malawi, Namibia og Mozambique gennem det sidste år. Han er uddannet ingeniør, men fungerer på Explorer som chauffør.

Galathea 3

Da Galathea 3-ekspeditionen 25. april 2007 lagde til kaj ved Langelinie i København, sluttede alle tiders eventyr. Forskerne på ekspeditionsskibet bragte prøver, data og ny viden med hjem. Nu ligger de første resultater klar.
Læs mere om Galathea 3-ekspeditionen

Videnbanken

Videnbanken er indgangen til Morgenavisen Jyllands-Postens verden af viden. Her er samlet tusindvis af artikler, fotos, grafikker, undervisningsforløb, digitale kort og meget andet.
Søg i videnbanken

Projektrum

Et projektrum på viden.jp.dk giver dig mulighed for at lave dit eget udvalg af dokumenter fra portalen. Du kan også lave links til andre sites og uploade filer, som du gerne vil dele med andre.
Læs mere om projektrum

Undervisning

I en række temaer sættes fokus på aktuelle emner fra globalisering og klimaændringer til AIDS og truede dyr. Temaerne omfatter baggrundsartikler, temaer, fakta og undervisningsforløb med lærervejledninger og konkrete opgaver.
Gå til JPs undervisningstemaer

Multimedie

I multimedierummet finder du billedserier, videoer og multimediepræsentationer fra blandt andet Galathea 3-ekspeditionen.
Gå på opdagelse i multimedierummet

Mediarium

Besøg Jyllands-Postens Mediarium i Århus eller København og bliv journalist for en dag. Det er sjovt - men det giver også stof til eftertanke.
Læs mere om JPs Mediarium

Quiz og spil

Find et land i Afrika, tag Jorden rundt med Galathea, eller test din paratviden. Her finder du Jyllands-Postens videnspil, hvor du kan prøve dig selv eller udfordre en ven.
Test din viden her