Sitemap | Avanceret søgning |

I forvejen til Sydafrika

Da fodboldlandsholdet rejste til VM i Sydafrika, var Jyllands-Posten taget i forvejen.

Avisens reporterhold havde lagt kursen sydover på en JP Explorer-ekspedition ned gennem Afrika - fra Marokko til Sydafrika. Med under armen havde Thomas Møller Kristensen en fodbold, for netop spillet og sportens betydning socialt, politisk og kulturelt var rejsens gennemgående tema.

Ekspeditionen foregik både i avisen og her på nettet, hvor skoleelever og andre kan rejse med i et onlinespil, hvor det både gælder om at være klog og heldig. Deltagerne i spillet får udfordringer fra journalisterne i Afrika - og deltagerne kan udfordre hinanden.

Onlinespillet indgår også i et undervisningsmateriale, som er bygget op ekspeditionen. Her findes masser af temaartikler og baggrundsmateriale.
Læs mere om ekspeditionen

Jorden rundt på 500 dage

Op til årtusindeskiftet kørte den første JP Explorer ekspedition 132.950 km gennem 50 lande i en firehjulstrækker og bragte verdens hverdag, tendenser og fænomener tættere på danskerne.
Udover at skrive de daglige artikler førte holdet en logbog, der skulle gøre det muligt for læserne at kigge journalisterne over skulderen. Og det gjorde de. Projektet var det første af sin art, det blev en succes, og siden har JP Explorer haft en fast plads i Morgenavisen Jyllands-Posten.
Læs mere

Eventyr for alle

Velkommen til JP Explorer, som står bag Jyllands-Postens eventyrlige ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge.

Blandt andet udviklede JP Explorer ideen til den største danske ekspedition i mere end 50 år - Galathea 3-ekspeditionen, som på 257 døgn sejlede Jorden rundt med forskere og formidlere om bord.

Siden 1998 har JP Explorer gennemført 23 ekspeditioner til mere end 70 lande.
Læs mere
***

Arctic Explorer

I 75-året for Knud Rasmussens død fulgte JP Explorer fra 27. august til 17. oktober 2008 i sporet af verdens længste slæderejse - polarforskerens 5. Thuleekspedition fra Grønland til Stillehavet 1921-24. Hvad er ændret siden 1920'erne?
Læs mere

Grinets grænser

Jyllands-Postens Udblik-redaktør Anders Lund Madsen og Mellemøst-korrespondent Sanne Gram har rejst verden rundt for at udforske humorens grænser. Hvad kan man ikke lave sjov med i Danmark? Hvad griner de af i Mellemøsten? Og hvorfor ler de af noget helt andet i USA og Japan?
Læs mere

Fredsmissionen

Kampen om ædelstene, mineraler og olie kaster ofte de afrikanske lande ud i ragnarok. JP Explorer rejste til Afrikas brændpunkter.
Klik her

Kloden og klimaet

Er Danmark på vej mod ny istid eller hedebølge året rundt? Vi rejste Jorden rundt og beskrev klimaændringer og deres virkning på hverdagen.
Læs mere